2013 majmöte med EGO av Sabrina

Vårt avslutande vårmöte hölls i Advokatbyrån Kaidings rymliga och trevliga lokaler. Tyvärr hade många medlemmar fått förhinder, men vi hade desto fler gäster. Sabrina satte nytt rekord genom att bjuda in hela sex stycken. Hon hade också förhandlat med sin arbetsgivare (nämnda Advokatbyrån Kaiding) så fint att vi inte bara fick hålla till i deras mötesrum, utan att de även stod för matkostnaderna denna kväll. Detta innebar att kvällens samlade intäkter kunde gå till insamlingen till Zontas projekt på Samoa.

Luleå Zk

Vi började med mingel och med att samla in necessärerna och ta en samlad gruppbild av medlemmar och gäster tillsammans med dessa. Sedan fick vi leta reda på våra platser inne i möteslokalen, där Sabrina dukat vackert med våra förbeställda sallader och gula blommor på bordet. Varje medlem/gäst fick dessutom en liten gåva av Kaiding.

Våra gäster för kvällen

Efter maten var det dags för Zontafrågor, och de var många denna kväll. På bilden lyssnar och bläddrar två av gästerna i det utskrivna materialet. President Åsa Wilén berättade kort om varför vi samlat in necessärer, och övergick sedan till att informera om klubbens lokala projekt. Sedan visade hon ett gåvobevis som tagits fram i samarbete med Sundsvallsklubbens Julia Hamrin. Medlemmarna uppmanades att använda detta i samband med Mors dag. Tanken är att vi ska donera pengar till Zonta Foundation online, och sedan ge det fina gåvobeviset till våra mödrar istället för en blomma.

Middagen

Efter detta var det dags för Ingegerd Olofsson (längst till vänster i bild) att informera om projektet som kvällens intäkter skulle gå till, nämligen ”Empowering women in rural Samoa to fight violence” (Ung. Att hjälpa kvinnor på Samoa att bekämpa våld). Zonta samarbetar här med Samoa Victim Support Group (SVSG) som kommer att utföra projektet och fokusera på tre områden; advocacy, support och överlevnadsutbildning. För mer information på svenska, se:

http://www.zonta21.org/Distrikt-21/Zonta-Foundation-D21/Internatinella-Serviceprojekt-2012-2014/

 

Sabrina

Nu har vi äntligen kommit fram till kvällen huvudprogrampunkt, nämligen Sabrinas ego. På Advokatbyrån Kaiding arbetar Sabrina med asylrätt, familjerätt (vårdnad, boende och umgänge), ekonomisk familjerätt, uppdrag som målsägandebiträde, offentligt biträde vid LVU, särskilt företrädare för barn samt rättegångsbiträde vid diverse domstolsärenden. Hon biträder därtill finska och andra utländska företag vid olika typer av tvister och affärsjuridiska frågor i Sverige.

På fritiden dansar hon gärna, just nu street dance och jazzdans. Det är ett intresse som följt med sedan barnsben, då hon dansade klassisk balett. Till det kan vi nu lägga ett brinnande engagemang för Zonta.

Blommor

Åsa avslutade mötet med att hälsa så gott från Anna-Gun, som nu går ut ur klubben efter 35 års medlemskap. Vi tackade också Inger Anundby med en ros, eftersom detta var hennes sista möte med oss (men vi kommer att bjuda in henne som gäst även i framtiden).

(Bilden visar den vackra bordsdekorationen)

Bookmark and Share