2012 Areamöte i Sundsvall

Kristina Susanne

Efter en sju timmar lång bilfärd till Sundsvall kopplar jag av med Skellefteågänget i hotellets gemytliga pub. På bilden Kristina Rylander Bergkvist, president för Sundsvalls Zontaklubb, och Susanne Andersson, ansvarig för organisering av areamötet, som mötte upp och åt middag med oss. Så gjorde även guvernör Ruth Brunner och inkommande guvernör Liisa Sulin-Elmqvist vilket givetvis var både trevligt och uppskattat.

Julia

Lördagen inleddes med sedvanligt välkomnande och presentation av närvarande klubbars presidenter som fick svara på frågan: Vilka utmaningar står din klubb inför just nu? Vi var rörande eniga om att rekrytering av nya medlemmar samt att behålla de vi har fortfarande är något vi måste jobba med. Utom Sundsvall förstås, som har kvinnor på kö som vill in i klubben.

Sedan följde ett mycket intressant föredrag av den unga företagaren Julia Hamrin (bilden), en Rotarystipendiat som startade sitt första företag tillsammans med en kompis 17 år gammal. Ni kan läsa mer om Julia och Lisa och deras affärsidéer på deras hemsida:

www.goenterprise.se

Efter lunch gick Ruth och Liisa igenom Zontas organisation och handlingar inför Convention i Turin. Vi hade gott om tid till detta och bröt ofta för frågor och diskussioner av motioner och propositioner.

 Meny

Dagen avslutades med en fantastisk festmiddag på Villa Marieberg, Sundsvallszontornas hemvist. Ett underbart gammalt hus där vi serverades superb mat som slår det mesta jag ätit på sistone.

 

Jennie Åsa

Middagen inleddes såklart med fördrink, och då passade jag på att mingla med vår nya medlem Jennie Blixt. Tack vare henne var vi två deltagare från Luleå Zontaklubb på detta areamöte.

Middag 1

Här rummet i Villa Marieberg där vi serverades maten.

 

MIddag 2

 

 

Åsa Lena

Och så mitt utomordentligt trevliga middagssällskap, Lena Sandersjöö från Sundsvall.

På söndagen startade mötet kl. 9 med en föreläsning av Kicki Strandh om Sociala medier. Kicki är senior advisor inom digital kommunikation på Sigma, och tillika Zonta i Sundsvall. Hon talade initierat om Facebook, Twitter och andra sociala medier, och varför vi ska använda dem och på vilket sätt.

Sedan följde en snabb genomgång av Zontas hemsida med Marie Gabrielsson, vår areas IT-ansvariga, samt president i Östersund Zontaklubb. Vi samtalade om hur vi ska använda hemsidan på bästa sätt, och diskuterade nya mötesformer att använda när avstånden mellan städer och klubbar sätter stopp för det personliga mötet.

Söndagen och areamötet avslutades med lunch, och sedan bar det av hemåt i vår hyrda minibuss. Det var nio stycken trötta men mycket nöjda zontor från Skellefteå och Piteå som styrde kosan norrut igen.

Text och bild av Åsa Wilén, president Luleå Zontaklubb