Internationella projekt

Internationella projekt klubben stöder är de som beslutas på Convention.

Internationella Serviceprojekt 2014-2016

Eliminating Obstetric fistula in Liberia
ZIF har stöttat detta projekt i tre biennier och fortsätter ytterligare ett biennium. Målet är att eliminera fistula-problem som uppkommit på grund av förlossningsskada.

HIV free generation in Rwanda
ZIF har stöttat detta projekt i tre biennier och fortsätter ytterligare ett biennium. Målet är att bidra till att skapa ett land, fritt från aids och nya fall av HIV-smitta bland barn, ungdomar, kvinnor och familjer; att stötta den nationella satsningen på att skapa one-stop-centres (centra som erbjuder all nödvändig hjälp under samma tak, som t ex medicinsk vård och behandling, socio-ekonomisk, juridisk hjälp etc) samt att samhället vidtar förebyggande åtgärder mot våld mot kvinnor och barn.

Gender Responsive Schools in Vietnam
Projektets mål är att främja könsneutrala normer och förebygga könsrelaterat våld i och omkring 20 skolor för tonårsflickor/pojkar i Hanoi. Projektet innebär att utbilda unga gruppambassadörer att organisera kampanjer tillsammans med lärare och vårdgivare med mottot att förhindra könsrelaterat våld. Målet är också att Hanois utbildningsdepartement erkänner denna skolmodell och vidtar aktiva åtgärder för att sprida modellen i skolsystemet i Vietnam.

Internationella serviceprojekt 2012-2014

  • Liberia Fistula Program
    Funding: US$1,000,000 to UNFPA (United Nations Population Fund)

             Project Description | pdf 

  • Elimination of New Pediatric HIV Infection and Prevention and Response to Survivors of Domestic and Gender Based Violence in Rwanda
    Funding: US$1,000,000 to UNICEF (United Nations Children's Fund)

Project Description | pdf

Se videon där UNICEF berättar om samarbetet med Zonta och vad det betyder:

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s7gSFFgGP2