Klubbens projekt

KLUBBENS PROJEKT

Klubben utser tillsammans med övriga  fem Zontaklubbar i Stockholm + Lidingöklubben tre gemensamma YWPA- (Young Women in Public Affairs) stipendiater som erhåller 10.000 kr vardera. Stipendierna delas ut i maj vid gemensam fest.

Klubben bidrar med medel till ZIF ( Zonta International Foundation ), som stöder olika projekt för kvinnor i framförallt tredje världen.

Klubben har också egna projekt:

1) Casa Minunata är en skola för i första hand barn med funktionshinder i Rumänien, som en av våra zontor initierat. Vi bidrar med pengar från bl.a. ljusförsäljning, men också med pengar, som vi samlar in vid våra möten. http://casaminunata.net/start.html

2) Klubben har  sedan länge ett samarbetsprojekt med Livstycket, vars grundare Birgitta Notlöf är en av våra zontor. http://livstycket.se/index.htm

3) Nytt för i år är att vi deltar i bakluckeloppis den 12 mars för insamling av medel till våra internationella FNprojekt.

4) Vi deltar i  gemensam manifestation med övriga zontaklubbar i Stockholm den 24 november- (FNs  dag mot våld mot kvinnor), under parollen Zonta Says No.

Bookmark and Share