Klubbens stipendium

Göteborgs Zontaklubb II inledde under hösten 2013 ett samarbete med organisationen Peaceworks, en fredsorganisation som samordnar volontärarbete runt om i hela världen.  Måndagen den 2 juni 2014, i Botaniska Trädgården, överlämnades ett stipendium på  10.000 kr till Victoria Särnhult för sitt volontärarbete i Honduras av Göteborgs  Zontaklubb II:s president Madeleine Bräutigam.

Victorias arbete i Honduras bestod av att dokumentera och hjälpa till med Pr-frågor rörande kvinnorättsliga frågor i Honduras och specifikt i huvudstaden Tegucigalpa. Hon arbetade med en feministisk organisation som heter Centro de Estudios de la Mujer-Honduras (CEM-H). En organisation som är en av de äldsta och mest respekterade feministiska organisationerna i Honduras. Dom arbetar aktivt med politiskt inflytande, press och påverkan på regeringen. Förhållandena i Honduras är strama när det gäller press- och yttrandefrihet.

“Jag har lärt mig otroligt mycket om hur en feministisk organisation fungerar i praktiken, hur man går tillväga i den speciella situation och miljö som utgör Honduras ,när det gäller regering, kultur, samhälle och organisering av marginaliserade grupper.  Jag har också lärt mig en hel del om det Honduranska samhället, om politiken och framförallt om kvinnors situation och om deras ständiga kamp för rättvisa och bättre förutsättningar.Jag kommer alltid att bära med mig dessa erfarenheter och förhoppningsvis också kunna använda mig av dem i mitt framtida arbete. Tack för att Zonta gav mig möjligheten!"

Victoria Särnhult

Bookmark and Share