Vad hände i Kungälv?

collagebild_stickning

Den 24:e november mellan klockan 22.00 och 23.30 var vi ute i Kungälv och satte upp vårt budskap, med gott hopp om att nå många människor. Vi ville på ett mjukt sätt rikta strålkastaren på en hård och brutal fråga. En fråga som angår oss alla och som vi inte längre kan blunda för. Vi har tydligt angivit vilka som är avsändare för budskapet och om man skannar QR-koden på plats och läser den text som kommer upp då får man direkt reda på vad vår aktion har för avsikt. Man får också direkt reda på att vi kommer att ta vårt ansvar och plocka ner grejerna efter 16 dagar.

Det ansvaret har någon i Kungälv redan befriat oss från. Innan lunch den 25:e november var samtliga alster nedplockade och bortforslade. Vem som har gjort det och vart de har tagit vägen vet vi inte ännu? Lokaltidningarna är tipsade och har visat intresse, kanske kan vi få svar så småningom.

Detta var en möjlighet vi definitivt tagit med i beräkningarna, ändå är det med en viss sorg vi får konstatera att allt vårt arbete och vår vilja att lyfta en så viktig fråga inte fick mer utrymme än dessa får timmar. I alla fall i Kungälv. I Stenungsund och i Henån hänger våra alster fortfarande och lyser i orange.