Klubbens projekt

Dags för stickkafé som förberedelse för Zonta says no 2017! Det är onsdagen den 4:e oktober i Terapiboden på Västra gatan 60 i Kungälv. Klockan 18.30 ses vi där, och det kommer finnas fika att köpa.

 

Kollage från Stickgraffitti

16 Days i november 2017. Här pågår stickcafé och förberedelse inför kampanj. Läs mer under rubriken 16 Days.

 

Vårt största projekt är vår årliga modevisning!

modeaffisch 2015

En bit mat, visning, Shopping - av kvinnor, med kvinnor, för kvinnor

Vår senaste Modevisning ägde rum den 29 september 2016 på Kulturuset Fregatten i Stenungsund. Nästa planeras för mars 2018.

Vi är mannekänger och visar kläder, smycken och accessoarer av (företrädelsevis svenska) klädskapare och designer som tillverkar unika kläder, smycken, hattar mm i mindre skala, och därför ofta inte når ut till kunderna i önskvärd omfattning. Vi vill lyfta fram det unika och ge möjlighet till publicitet och försäljning. Zonta tar ingen provision av utställarna, som istället får skänka något av sina alster, eller presentkort till modevisningens lotteri. Intäkterna från biljetter och lotteri går oavkortat till Zontas projekt för utsatta kvinnor.

_________________________________________________________

Fler projekt

Tjejlyftet har till syfte att stödja unga kvinnor med mentorskap och förberedelser inför arbetslivet och studier.

Stipendier delar klubben ut till stöd för unga driftiga tjejer som visat engagemang och vilja att förändra villkoren för flickor lokalt.

Modevisningen som blivit en stark tradition drar in en hel del pengar som vi skänker till Liberia Fistula program i Zonta. Vi går själva mannekänger och visar kläder mm av kvinnliga lovande designers.

Kläder till second hand Medlemmar i klubben skänker kontinuerligt kläder till Hjällbo Kyrkas Second hand som ligger i Angereds församling Svenska kyrkan i nordöstra Göteborg. En medlem i klubben arbetar i församlingen och tar emot kläder på klubbens träffar och i sitt hem och vidarebefordrar till second hand. Försäljningsverksamheten är diakonal på två sätt. Dels säljs kläderna mycket billigt för att människor som har ekonomiskt svårt ska kunna handla och dels går vinsten till församlingens diakonala verksamhet.


”Vi arbetar både med ett lokalt och ett internationellt perspektiv när vi samlar in medel och sätter strålkastaren på kvinnors situation i världen”

Marielle Korend Larsson, president i Kungälv Zonta klubb.

 


Webben: Erika Emanuel

Bookmark and Share