Klubbens stipendier

Bannerfoto av Therese, mode och natur

YWPA

Varje år går vi aktivt ut i skolorna och söker kandidater till YWPA. Resultatet har varierat men några guldkorn har vi vaskat fram.

YWPA står för Young Women in Public Affairs, vilket innebär att vi vill stödja unga kvinnor på gymnasienivå som engagerar sig i samhällsfrågor, t ex förening eller elevråd. De skall också sikta mot en ledande position i samhället.

Louise Jobson mottagare av YWPA-stipendium 2015

Under årets modevisning i Kulturhuset Fregatten, delade Kungälvs Zontaklubb ut sitt YWPA stipendium till Louise Jobson från Mimers hus i Kungälv. Motiveringen till valet av stipendiat är att Louise deltar aktivt i en organisation som heter ”Tillsammans för Kungälv”. Organisationen, som är en politiskt och religiöst obunden, arbetar för allas lika värde. Louise har ambitionen att efter avslutad gymnasieutbildning läsa vidare på teknisk högskola. En glad stipendiat tackade för stipendiet med löftet – Jag skall spara pengarna till mina högskolestudier. Vi önskar Louise lycka till och hoppas få följa henne i framgången

 

Stipendiat 2015

 

Kungälv Zontaklubbs stipendium.

Detta stipendium delar vi ut på de gymnasieskolor i vårt upptagningsområde som tillhandahåller utbildning med naturvetenskaplig inriktning. Stipendiet går till naturvetartjejer med ambition att söka vidare på högskolan och med inriktning att ta en ledande position i yrkeslivet. Kandidater har tagits fram via rektor och lärare på de olika skolorna. Sedan har vår stipendiegrupp träffat alla kandidaterna för bedömning. Stipendierna delar vi ut på studentavslutningarna tillsammans med bland annat Rotary.

Hanna Gustavsson Nv3a och Therese Schroeder vid stipendieutdelning på Ale Gymnasium 2013.

 

 

 

 

 

 

Hanna Gustavsson Nv3a och Therese Schroeder vid stipendieutdelning på Ale Gymnasium 2013.

 


Webben: Erika Emanuel

Bookmark and Share