Klubbens projekt

Stipendieutdelning

Klara Rantanan tog emot ett stipendium på 2 500 kronor från Kungsbacka Zontaklubb vid klubbens månadsmötet i februari. Hon fick det som ett bidrag till sitt projektarbete i skolan, vilket innebar arbete på ett barnhem i Thailand under tre veckor. Hon har tidigare också fått ett stipendium från distriktet på samma belopp.

Det var precis innan de stora översvämningarna i höstas som hon tillsammans med två klasskamrater, från Barn- och Fritidsprogrammet på Aranäsgymnasiet, hjälpte till på hemmet med barn från 10 månader upp till 20 år.

Väl förberedda kom de men hade ändå svårt att anpassa sig i början. Barnen kunde inte engelska, hettan var tryckande, de sanitära omständigheterna bristfälliga. Men bland annat med hjälp av de uppskattade leksakerna från Sverige som pärlor, fingerfärg och hopprep fick de kontakt.

Resan har fått Klara att reflektera på ett moget sätt över barns villkor på olika sätt. Barnen på hemmet var placerade där eftersom de av någon anledning hade misshandlats fysiskt eller psykiskt. Det tog sig ibland olika uttryck. Skillnaderna mellan att växa upp i Sverige och Thailand är stora vilket Klara också funderat över.

Stipendiet delades ut till Klara som upp­muntran till utveckling av idéer och projekt helt i linje med Zontas mål.

Bildtext: Martine Almersjö Erlandsson, klubbpresident i Kungsbacka Zontaklubb, tillsammans med Klara Rantanen.

Bookmark and Share