Klubbens projekt

ZONTA SAYS NO 2016
I år hade vi en mycket lyckad kampanj såväl på facebook som under klappdagarna i centrum. Via har uppmanat personer som vi känner att ställa sig bakom Zonta says NO genom att hålla skyltar framför sig med text att även jag säger nej. Vårt kommunalråd Marie Dahlin var inte sen att stödja kampanjen. 
Under lördagens den 26/11 på klappdagarna fanns vi på stan. Pratade Zonta, samlade in pengar genom att Vänersborgarna fick tända ett ljus. Centrumhandlarna ställde sig också bakom aktionen och hela 23 butiker representerades. En mycket lyckad aktion. 
Ett laddat gäng Zontor redo att möta Vänersborgarna under kampanjen 16 dagar mot våld ot kvinnor. Tack Ausma Pavulans, Ann Olsson,  Anne-Len Kriewitz, Karin teider, Margareta Andersson Ingrid Rylander, Maj Rudell, Sonja Nyström för ert engegemang.

ZONTA SAYS NO 2015
Även detta år genomförde vi en ljusmanifestation i centrala Vänersborg. Många Vänersborgare kom och bidrog samt samtalade med oss kring våldet och att vi måste säga stopp. 2014 blev 42 kvinnor mördade av någon som de haft eller har relation med. Vi hedrarde dessa kvinnor genom att tända ljus och forma siffran 42. 
     

 

ZONTA SAYS NO 2014


Under två fredagar i följd har vår klubb arrangerat en ljusmanifestation i centrala Vänersborg under parollen säg stopp till våld mot kvinnor. Trots att vi inte haft det bästa vädret och det inte var trängsel på stan lyckades vi ändå fånga intresset hos många förbipasserande. En lyckad manifestation som gjorde det möjligt för oss att även visa vilka vi i Zonta är. 
Zontas fonder
Zonta International Foundation fördelar bistånd över sju olika fonder som får olika fokus efter beslut på världskonventet.
Några exempel på serviceprojekt under det senaste bienniet är utbildning och ledarskap för kvinnor i Bolivia, Tsunamidrabbade kvinnor i Sri Lanka som får entreprenörskapsutbildning inom jordbruket, utbildning av kvinnor på landsbygden i Afghanistan, hälsoutbildning samt start av mikrolånegrupper för kvinnor i Niger som påverkats av HIV/Aids. Samtidigt pågår ett anti-trafficing-projekt sedan tidigare i Bosnien-Herzegovina. 

För mer info klicka på länken .

Presentation Zontas fonder.ppt

 

KVINNOPROJEKT I OMARURU

Förutom de internationella projekten arbetar klubben med ett kvinnoprojekt Namibia/Omaruru. (Namibia/Omaruru är Vänersborgs vänort)

Omaruru Kopie, Omarurus välkända  bergstopp

 

KVINNOJOUREN DUVAN

Kvinnojouren Duvan är ett lokalt projekt som Vänersborgs Zontaklubb stöder. Kvinnojouren Duvan startades 1983 som är en ideell föreniing och är en helt partipolitiskt och religiöst obunden förening. På jouren arbetar kvinnor ideellt på kvällar, helger och nätter för att stödja och hjälpa kvinnor och deras barn som varit utsatt för misshandel, kränkningar, hot, hedersrelaterat våld och trafficking. Duvan vänder sig främst till kvinnor i Trollhättan, Vänersborg och Lilla Edet. Jouren har lokaler i Trollhättan

 

 

Bookmark and Share