Klubbens program

Mötena äger som regel rum på andra tisdagen i månaden och börjar alltid kl 18.30

Höstens program 2017
Tisdagen den 5 december
Stoby Måleri bjuder in till "Inspirationskväll" i sina lokaler på Okvägen 6, Hässleholm. Programmet börjar redan 18.30, så vi har ingen "mingel-tid". Man kommer att visa upp nyheter inom tapeter och köksmaskner och hjälper gärna till med tips och råd.
Alla gäster är hjärtligt välkomna! 

Tisdagen den 14 november
Hässleholms Kiropraktik (nyetablerade) kommer till oss och berättar om ryggens funktioner och hur vi uppnår bättre rygghälsa. Vi träffas i Hantverkssalen, Järnvägsgatan 7,  Hässleholm kl 18.30 och gäster är välkomna!

Tisdagen den 10 oktober
Vi är välkomna till Anna Biocare, mode-/helhetsbutik i Emmislöv kl 18.30. Vi kommer att få lära oss mer om naturterapeutiska behandlingar. Gäster är välkomna! Färdbeskrivning kommer i kallelsen.

Lördagen den 17 september
Karin Brunk Holmkvist bjuder på ett humoristiskt författarbesök om gammalt o nytt och sköna människor på Österlen. Blå Salongen, Hässleholm Kulturhus, kl 14.00.
Se vår affisch här

Tisdagen den 12 september
Årsmöte i Hantverkssalen, Järnvägsgatan 7, Hässleholm kl 18.30.
Vi får besök av AD Malin Irhammar, som kommer att informera om "nytt o gammalt" i Zonta-världen. Vi får möjlighet att ställa frågor om sådant som kan kännas angeläget.   

Vårens program 2017

Tisdagen den 9 maj
Besök på Kristinelunds Trädgård i Tyringe. Vi träffas kl 18.30 prick och börjar med en bit mat följt av rundvandring. Vi kommer också att få höra om företaget och hur det har byggts upp. Gäster är välkomna!

 

Tisdagen den 11 april
Vi träffas kl 18.30 i Hantverkssalen för årets Valmöte. Gerd Nilsson kommer att hålla sitt egoföredrag och berätta om den verksamhet som hon och hennes man driver; "Från oxe till gryta". Fantastiskt tillfälle för oss att lära känna Gerd och lära oss om svensk köttproduktion.Vi avslutar mötet med att förkovra oss ytterligare i Zontafrågor.

 

Tisdagen den 14 mars
Den här kvällen hälsar vi på hos Madrix kl 18.30. Programmet börjar direkt kl 18.30. Madrix drivs av en kvinnlig entreprenör i Hässleholm; Madlén Sjögaard. Madlén berättar om sin verksamhet och vi får smaka på hennes goda smörgåsar. Dessutom kommer vi ha en liten choklad-provning. Gäster är välkomna. Ta med 50 kr till chokladprovningen. Välkomna!

Tisdagen den 14 februari
OBS
Vi träffas kl 19.00 den här gången.
Kvällen blir kulörrik o kvinnligt kreativ på Salong Hårstudio 11, Godtemplaregatan 11 i Hässleholm. Vi blir serverade sallad, bröd och dryck.
Ägare till Hårstudio 11 och tillika vår värd JANNIE SVENSSON, kommer att berätta om sitt företagande under vårt nya tema "Kreativitet".
Vi kommer att ha lotteri under kvällen så glöm inte att ta med en lotterivinst. Hårstudio 11 bjuder på tre vinster!  Klubbmästaren säljer lotter som vanligt, 20 kr/st. Överskottet för kvällen går till Frida Kvinnojour i Hässleholm. Vi avslutar med en del Zonta-ärenden. Gäster är välkomna! 

Tisdagen den 17 januari
OBS att mötet läggs på tredje tisdagen den här månaden p g a alla helger.
Vår egen Gerd Hedenström vägleder oss genom familjejuridiken; ett intressant och viktigt ämne oavsett var man befinner sig i livet.
Vi träffas på café Verum kl 18.30 och gäster är välkomna.

Höstens program 2016 såg ut så här:

Tisdagen den 6 december
Björn Paulsson på EM-Möbler i Hässleholm har bjudit in oss till ett företagsbesök på temat "Nya trender inom hem-miljön med särskilt fokus på belysning".  EM-Möbler står för förtäringen vilket vi tacksamt tar emot. Detta ska bli spännande då det händer så mycket nu på belysnings-sidan även i hem-miljön. Så passande så här inför julen. Vi träffas som vanligt kl 18,30 på Stjärneholmsvägen 10, Vankiva. Gäster är välkomna.

Tisdagen den 8 november
Vi träffas på Café Naomi, vid Fisktorget kl 18.30. (Styrelsen har redan testat och blev verkligen nöjda med både mat och service!) Där intar vi vår måltid för att därefter bege oss till Smedstorps Kök där Josefine Bellan tar emot oss och håller ett föredrag som hon kallar "Effektiva möten - eller varför det inte är bra att vara dig själv när du möter någon annan". Visst blir man nyfiken!? Josefine väver också in sitt ego-föredrag i berättelsen. Gäster är välkomna! 

Tisdagen den 11 oktober
Vi träffas i Hantverkssalen kl 18.30. På programmet står
1. Gunilla Hall Roy rapporterar från Convention i Nice. Vad ska Zonta satsa på? Vart är vi på väg?  Vad bestämdes? Globalt och lokalt, vad kan vi göra i vår klubb m m?
2. Karin O, Margareta W och Louise B-J lämnar kort rapport från Areamötet i Kristianstad den 1 oktober.
2. Ulla Åström med sin stora erfarenhet och kunnighet visar och inspirerar oss med några blomsterarrangemang. Hennes alster auktioneras ut som avslutning på kvällen.
Gäster är välkomna. 

Tisdagen den 13 september
Årsmöte och studiebesök på Betongens hus i Hässleholm.
VD för Finja Betong Gull-Britt Jonasson (f d medlem i vår Zonta-klubb) bjuder oss på ett studiebesök till Betongens hus. Gull-Britt sätter ihop ett program som tar vid efter årsmöte och måltid. Välkomna kl 18.30 "sharp"

Vårens program 2016 såg ut så här

Tisdagen den 12 januari
Vi träffas på Församlingshemmet och får lyssna till Charlotta Kabo Stenberg som föreläser om "Ledarskap (kvinnligt) i olika organisatoner" och samlas som vanligt kl 18.30. Välkomna!!

Tisdagen den 9 februari
Vi träffas på Församlingshuset kl 18.30 då Kristina Runklint, HETS (Hässleholms Teatersällskap) berättar om det konstnärliga ledarskapet. En spännande insyn i teatervärlden. Vi kommer också ha första avsnittet av vår Zonta-skola.Och så har vi årets första lotteri. Varmt välkomna även gäster! 

OBS TORSDAGEN DEN 3 MARS (ändrat datum)
Vi tänker gå på teater. Efter det inspirerande besöket av Kristina Runklint från HeTS, Hesslehoms Teatersällskap, bestämde vi oss för att se deras föreställning "Rika barn leka bäst" av Carin Mannheimer. Detta evenemang går av stapeln torsdagen den 3 mars kl 19.00 i Blå Salongen. Och det är brådis att anmäla sig till Gunilla på g.hallroy@gmail.com eller telefon 0705-13 81 08. Biljetterna tar snabbt slut.
Ev träffas vi före teaterbesöket och äter en bit.

Tisdagen den 12 april
Denna kväll har vi valmöte och får dessutom besök av vår Area Director Ann Grue och vice AD Malin Irhammar. De kommer att visa en powerpoint-presentation om hur det är att vara  Zonta. Det blir ju en fin fortsättning på vår Zonta-skola. Vi hoppas att programmet ska locka alla att närvara.
Louise Bredvad-Jensen kommer också att hålla sitt Ego-föredrag.
Vi träffas på Hantverkssalen, Järnvägsgatan 7, kl 18.30.
Varmt välkomna!

Tisdagen den 10 maj

Vi fortsätter på vårt tema ledarskap och ska denna gång träffa kyrkoherde 
Sara Ericsson. Sara ska prata om det andliga ledarskapet och hur man leder och stödjer människor i kris.
Ett spännande och svårt ämne. Kyrkans roll som krisbearbetare och krisstödjare har förstärkts över åren både när det gäller kollektiva kriser i samband med olyckor och för enskilda människor i kris.
Vi träffas på Café Verum kl 18.30
Detta är vårens sista möte och vi har lotteri och hälsar gäster välkomna. 

 

Höstens program 2015 såg ut så här

Tisdagen den 15 september
Vi har årsmöte. 
Egoföredrag av Charlotta Kabo Stenberg med tema: Ledarskap i olika typer av organisationer. 
Vi träffas i Hantverkssalen på Järnvägsgatan 7, kl 18.30

Tisdagen den 13 oktober
Vi träffas ute på Bergendahls kl 18.15, där vi får information om och visning av det nya Höglagret. OBS infon börjar kl 18.30. Därefter intar vi en "matig räkmacka".  Gäster är hjärtligt välkomna! Och vi har höstens första lotteri.

Tisdagen den 10 november
Denna tisdag besöker vi Tingshuset i Hässleholm, där Hovrättsassessor Dina Gutrad guidar och informerar oss. Denna kväll startar vi också direkt kl 18.30.
Gäster är välkomna till denna intressanta kväll!
Vår måltid aväter vi efter besöket på närbelägen restaurant.

Tisdagen den 1 december (OBS tidigarelagt en vecka) kl 18.30
Kristallen på Nytorget tar emot oss denna kväll på temat "Trender inför julen 2015", presenter och dukning.
Därefter beger vi oss till Hantverkssalen för lite julmys och julmat.
Vi har "julklapps-lotteri" och välkomnar både nya och tidigare gäster! 

 

Vårens program 2015 såg ut så här

 Tisdagen den 13 januari'
Vi får besök av Kristina Alexis från Kristianstadsklubben som kommer att informera oss om hur man arbetar som kronofogde med lite speciell vinkling på kvinnor. De flesta av oss har nog inte erfarenhet av detta som kanske tur är så det ska bli spännande att få en inblick i Kristinas arbete.

Vi träffas som vanligt i Hantverkssalen på Järnvägsgatan 7 kl 18.30.
Gäster är hjärtligt välkomna och så kör vi vårens första lotteri

Tisdagen den 10 februari
Besök hos Hässleholms-polisen. Vi får info om deras verksamhet - ny organisation fr o m årsskiftet. Därefter intar vi kvällens måltid på Bishop's Arms på Första Avenyen.
Vi träffas vid ingången till Polishuset på Östergatan kl 18.55. Gäster är välkomna

Tisdagen den 10 mars
Vi besöker Folkrörelsearkivet i Hässleholm, där vi arkiverat vår klubbs dokument för framtiden.  Folkrörelsearkivet tar emot oss kl 18.30 vid postterminalen på Drottninggatan 2. Vi har hört att det är synnerligen intressant att få se hur de jobbar.
Efter besöket går/åker vi till Restaurang Elefanten där vi reserverat bord i "avskildhet".
Gäster är välkomna!

Tisdagen den 14 april
Valmöte
.  Ingegerd Wennerbeck, District Foundation Ambassador, besöker oss och berättar om ZIF:s internationella serviceprojekt. Det blir både nyttigt och intressant att få bli uppdaterade vad gäller vårt internationella service-arbete.
Vi träffas på Hantverkssalen, Järnvägsgatan 7 kl 18.30.  Denna kväll har vi lotteri. 

Tisdagen den 12 maj
Vi gör studiebesök hos Swanson's Travel, Västra Storgatan 32 i Osby. Vi tas emot kl 18.30 för visning och information om Swanson's olika arrangemang världen över. Därefter beger vi oss till Skafferiet i Osby för gemensam måltid med Agneta o Conny. Detta blir en fin avslutning på detta verksamhetsåret och vi hälsar gäster välkomna. 

 

Höstens program 2014 såg ut så här

Tisdagen den 9 september hade vi
Årsmöte. Ego-föredrag av Gunilla Hall-Roy samt erfarenheter från Gunillas mångåriga arbete som HR-ansvarig; med inriktning på "kvinnligt/manligt på våra arbetsplatser"

Tisdagen den 14 oktober
Till detta möte välkomnar vi kvällens föredragshållare Ninnie Hovberg som arbetar som alkohol- och drogterapeut på dagcentret Lyktan i Hässleholm. Rubriken på hennes föredrag är "Från missbruk till tillfrisknande". Ninnie kommer också att berätta lite om arbetet som bedrivs av organisationen "Tänk Om" i Malmlö som handskas med hedersrelaterat våld.
Dessutom lämnar förra årets stipendiat Linnea Björkman en kort redogörelse över vad som hänt efter skolavslutningen 2013. 
Mötet äger rum på Hantverkssalen och vi tror att ni tar med er många gäster. Vi har lotteri. 

Tisdagen den 11 november
Bo-Lennart Olsson, lokalt känd och uppskattad guld- och silversmed, besöker oss och berättar om sin verksamhet. Hoppas Bo-Lennart tar med sig lite smakprover på sina alster. 
Vi träffas på Hantverkssalen och vi hoppas på många gäster. Vi har lotteri.

Tisdagen den 9 decembr
Bibliotekarie Evy Callmer berättar om årets nobelpristagare i litteratur Patrick Modiano samt lämnar förslag på julböcker.
Vi träffas på Hantverkssalen där vi bjuds på julbuffé.
Gäster är hjärtligt välkomna ! 

 

Vårens program 2014 såg ut så här

Tisdagen den 14 januari
Vi får göra ett besök på Norra Skåne med Mimmi Bernfalk som värd och guide.
Mat kommer att serveras på plats. Kul att få besöka lokaltidningen!
Gäster är välkomna.

Tisdagen den 11 februari

"Brott i nära relationer" - ett ämne som är högaktuellt.
Åklagare Marie-Louise Holmberg-Skoog och hovrättsassessor Dina Gutrad håller ett framförande för oss. Vi träffas på Furuliden i Vittsjö, där vi också äter kvällens middag.
Vår Area Director Anna Lind och vice AD Ann Grue besöker klubben (vid tjänlig väderlek) denna kväll.
Gäster är välkomna.

Tisdagen den 11 mars

"Det omöjliga kan göras möjligt - om hur passion, självkänsla och skönlitteratur utvecklar oss" 
Ingrid Tollgerdt-Andersson gör ett nytt besök i vår klubb och berättar om sin skönlitterära debut - Gränslandet - "När gränslandet passeras kan livet vändas upp och ner - för ett kort ögonblick eller för alltid". Vi förväntar oss att detta blir en lika uppskattad kväll som senast. Vi kommer också få möjlighet att inhandla boken till ett specialpris denna kväll.

Vi träffas på Hantverkssalen ovanför Harrys Restaurang på Järnvägsgatan 7.
Vi har ett lotteri med temat böcker och gäster är hjärtligt välkomna! 

Tisdagen den 8 april

 Då håller vi vårt valmöte i Hantverkssalen ovanför Restaurang Harrys, Järnvägsgatan 7.
Efter maten håller Agneta Winberg ett föredrag om "Vett och etikett". Vi får säkert lära oss mer om dessa seder o bruk - spännande!
Vi har lotteri denna kväll på temat vin och mat. Gäster är välkomna.

Tisdagen den 13 maj

 Nu är det dags för vårt efterlängtade besök på Glada Getens Gårdsmejeri och Café. Vi hoppas att våren visar sig från sin bästa sida. Victoria och Henrik och alla getter tar emot och guidar oss runt på ägorna.  Här intar vi också kvällens måltid.
Gäster är välkomna. 

 

                                         Höstens program 2013 såg ut så här

Tisdagen den 10 september

Årsmöte. Vi träffas på Mötesplats Ljungdala, där Edina Burazerovic berättar om mötesplatsens olika funktioner.  Därefter kommer vi att överlämna check med del av behållningen från vår 8 mars-aktivitet till Frida Kvinnojour. Lotta Otterdahl (ordförande i Frida Kvinnojour) berättar om sitt liv som "våldsoffer i nära relationer". Under 4 år blev hon fysiskt och psykiskt misshandlad och därefter följde en lång tid i motvind i kampen för rättvisa. Gäster är välkomna.

Tisdagen den 8 oktober

Vi träffas först för en bit mat på Furuliden i Vittsjö. Därefter beger vi oss till en av södra Sveriges största gardinaffärer - La Cortina, Hässleholmsv 1 i Vittsjö. Sortimentet är stort men lokalen är inte jättestor. Men här designas och sys gardiner till hem, kontor, restauranger, hotell och offentliga miljöer. Yvonne tar hand om oss och visar sortiment m m. Trevligt med lite heminredningstips. Gäster är välkomna.

Tisdagen den 12 november

"Smaka på Israel och Palestina" - vår egen Birgitta Nebeling och komministern i Finja Agneta Svensson, berättar om projekt, i vilka Svenska Kyrkan är delaktig, på Västbanken och i Jerusalem. Dessutom egoföredrag och lotteri denna afton och vi träffas på Hantverksföreningens lokal, Järnvägsgatan 7. Gäster är välkomna.

Tisdagen den 10 december

Nu inför stundande julhelger passar vi på att göra det lite extra festligt för oss. Vi ägnar denna kväll åt att lära oss lite mer om vilka viner som passar till vissa maträtter. Vi får assistans och vägledning av Birgit Håkansson i Munskänkarna. Vi äter, dricker och provar på. Även denna kväll har vi lotteri och träffas på Hantverksföreningens lokal, Järnvägsgatan 7. Gäster är välkomna.

                                             Vårens program 2013 såg ut så här

Tisdagen den 8 januari

Företagsbesök på Länsförsäkringar i Hässleholm. En medarbetare inleder med en kort presentation av företaget. Därefter bjuds vi på landgång, kaffe och hembakad kaka. Efter vårt eget möte visar Anette Jacobsson konsten på kontoret.  Gäster välkomna!    

Tisdagen den 12 februari

På detta möte står det Zonta-skola på programmet. Ruth Brunner gör en presentation av Zonta i stort o smått - internationellt, nationellt o lokalt -  och Lotta Persson guidar oss på vår hemsida. Gäster är välkomna och detta är ett utmärkt tillfälle för presumptiva Zontor att få en fin inblick i vår verksamhet. Ruth Zontazpanar med senaste nytt från konferensen i Tammerfors 9-10 feb.
Denna kvällen har vi lotteri. Vi träffas på Församlingshuset.

Fredagen den 8 mars

En festlig helkväll med allvar, skratt och glädje!   En hyllning till Kvinnan på Internationella Kvinnodagen
Vi träffas på Hässleholm Kulturhus i Röda Salongen kl 19.00.
För underhållningen står:  Lena Maria Klingvall,  Glenn Wish o Helene Persson,
The Dimestore Junkies och  Birgitta Lowén 
Vi har 398 biljetter à 285 kr, som vi tror och hoppas snabbt ska ta slut!
(Ordinarie månadsmöte den 12 mars utgår)

Affisch Se affisch Zonta 8 mars 2013

Tisdagen den 16 april (OBS ändrat datum)

Vi börjar med vårt valmöte. Därefter får vi besök av doktor i ekonomisk psykologi och författare Ingrid Tollgerdt-Andersson som håller ett föredrag på temat "Duktig flicka - en snara om halsen eller vägen till framgång".  Ingrid tar med sig ett antal böcker för intresserade köpare.
Vi träffas i Hantverksföreningens lokal ovanför King's Head, Järnvägsgatan 7.
Gäster är välkomna. Lotteri
Mötet är framflyttat en vecka - alltså den 16 april

Tisdagen den 14 maj

 Charlotte och Glenn Oredsson tar emot oss på Skea Gård, Kvistalånga (strax utanför Hässleholm). De berättar för oss hur man gått från traditionellt jordbruk till ekologisk odling. Glenn visar och berättar om gårdens biogas-anläggning, som producerar drivmedel. Biogas är en billig och miljövänlig energikälla.
Vi ser fram emot en lärorik och spännande kväll!

Bookmark and Share