Klubbens kallelser

HÖSTEN 2017

Medlemmarna i Trelleborg-Vellinge Zonta Club hälsas välkomna till månadsmöte måndagen den 4 december med mingel från kl. 18.30 till kl. 18.45, då mötet startar med en måltid. OBS tiden!

Plats: Havsnära, Höllviken

Program: Vår egen författare Madeleine Brandin, arkitekt, författare och zontasyster, presenterar sin bok och berättar om ” Biologiska sviten. Sol på min hud. Mata kroppen så blir den glad. Skriv systrar skriv.”

Istället för köp av julklapp har vi i år ett Boklotteri, tag med 50 kr kontant och var med i utlottningen av en bok. Du tar med en bok hemifrån (gärna något som fängslat dig) och inget omslagspapper. Den som vinner första pris får välja bok osv.

Diverse Zonta angelägenheter.

Meny: Ångad torsk med grönpepparsås och sötpotatispuré, lättöl eller vatten, kaffe o kaka

Kostnad 200 kr till bg 422-8730 eller swish 1233897907

VIKTIGT! Avanmälan görs till Lena Lindqvist lena.lindqvist46@gmail.com senast tisdagen den 28 november. Ej avanmäld debiteras måltidsavgiften.

_________________________________________________________

Medlemmarna i Trelleborg-Vellinge Zonta Club hälsas välkomna till månadsmöte måndagen den 6 november med mingel från kl. 18.30 till kl. 18.45, då mötet startar med en måltid. OBS tiden! 

Plats: Vellingeblomman 

Program:
  • Agneta Ulfsäter Troell visar filmen ”Överlevarna – vad hände med familjen Romanov”. 
  • Antivåldsdagarna med start i november 
  • Info från Areamötet 

Meny: Italienskinspirerad kyckling med parmesan och tortellini i tomatsås 

Kostnad 200 kr till bg 422-8730 eller swish 1233897907 

VIKTIGT! Avanmälan görs till Lena Lindqvist lena.lindqvist46@gmail.com senast tisdagen den 31 oktober. Ej avanmäld debiteras måltidsavgiften. 

 

 

Medlemmarna i Trelleborg-Vellinge Zonta Club hälsas välkomna till månadsmöte måndagen den 4 september med mingel från kl 18.30 till kl 19.00, då mötet startar med en måltid.

Plats: Havsnära i Höllviken

Program: Årsmöte och därefter egoföredrag av Lisbeth Karlsson och Susanne Klöfverskjöld

Meny: Ankbröst med björnbärssås och potatiskaka, lättöl eller vatten, kaffe och kaka

Kostnad 200 kr till bg 422-8730 eller swish 1233897907

VIKTIGT! Avanmälan görs till Lena Lindqvist lena.lindqvist46@gmail.com senast onsdagen den 30 augusti, notera att ej avanmäld debiteras måltidsavgiften.

 

 

VÅREN 2017

Vårens utflykt går, som ni redan vet, till Skarhults Slott 
onsdagen den 31 maj, då vi samlas där kl.18.00. 
Det blir en spännande slottsvandring och vi får höra Alexandra von Schwerin berätta om "Den dolda kvinnomakten". Vi serveras blomkålssoppa, stenugnsbakat bröd och därefter kaffe och kaka. 
Priset för guidning och förtäring baseras på antalet zontor med gäster och beräknas bli mellan 350 kr. och 400 kr.
  
Avanmälan eller anmälan av gäster görs till Anett Larsson anett@broddarpsholm.se 
senast fredagen den 26 maj.
När Anett ser hur många som deltar går hon ut till samtliga under måndagen den 29 maj och anger den summa var och en ska betala in. Alla som har möjlighet att köra till Skarhult, anmäl er genom att "svara alla" på detta mailet. De som vill åka med anmäler sedan till den zonta som bor bra till. På så sätt får vi ihop en samordning av samåkning. 
  
Varmt välkomna till en spännande kväll!
  
  
Ps. Protokollet från Vellingeblomman kommer senare.

  
  
  

Medlemmarna i Trelleborg - Vellinge Zonta Club hälsas välkomna till månadsmöte måndagen den 8 maj med mingel från kl.18.30 till kl. 19.00, då mötet startar med en måltid.

 Plats: Vellingeblomman

Kvällens program: Inspiration, råd och tips inför vårens trädgårdsskötsel och plantering.                                                    

 Meny: Torskrygg med blomkålspuré, lättöl/vatten, kaffe och kaka.              
Avanmälan görs till Anett Larsson anett@broddarpsholm.se senast tisdagen den 2 maj. OBS!                                      
Kostnaden på 200 kronor betalas in på bankgiro 422-8730 eller swish 1233897907 senast den 2 maj. Ej avanmäld debiteras måltidsavgiften på 200 kronor. Vänligen betala in eller avanmäl i tid! 

 

 

 

Medlemmarna i Trelleborg - Vellinge Zonta Club hälsas välkomna till månadsmöte måndagen den 3 april kl.18.30 på Restaurang Havsnära.

Kvällens program:

  • Valmöte
  • AD Malin Irhammar och vice AD Kerstin Ekstrand - Christiansson besöker oss. Temat för kvällen är: ”Hur kan Zonta vara en viktig part i ett jämställt samhälle?”

Meny: Fläskesteg med rödkål och pressgurka, lättöl/vatten, kaffe och kaka.

Avanmälan görs till Anett Larsson anett@broddarpsholm.se senast tisdagen den 28 mars. OBS! Kostnaden på 200 kronor betalas in på bankgiro 422-8730 senast den 28 mars. Ej avanmäld debiteras måltidsavgiften på 200 kronor. Vänligen betala in eller avanmäl i tid!

 

 

Medlemmarna i Trelleborg - Vellinge Zonta Club hälsas välkomna till månadsmöte måndagen den 6 februari kl.18.30 på Restaurang Havsnära.                                                   

Kvällens program: Ego-föredrag av Eva Nilsson

Information om vårt arrangemang den 5 mars i anslutning till Internationella Kvinnodagen och fördelning av biljetter.  

Meny: Rostbiff med ljummen potatissallad, lättöl/vatten, kaffe och kaka. 

Avanmälan görs till Anett Larsson anett@broddarpsholm.se senast tisdagen den 31 januari. OBS! Kostnaden på 200 kronor betalas in på bankgiro 422-8730 senast den 31 januari. Ej avanmäld debiteras måltidsavgiften på 200 kronor. Vänligen betala in eller avanmäl i tid!                                                                                                                                                                                                                                                   

HÖSTEN 2016

Medlemmarna i Trelleborg - Vellinge Zonta Club hälsas välkomna till månadsmöte måndagen den 5 december kl. 18.30 på Restaurang Havsnära.

Kvällens program: Carina Halvarsson och hennes kollega berättar om sina böcker.

Medtag en julklapp, inslagen, för ca 50 kr för utlottning.

Meny: Timjansstekt tuppfilé med plommonsås och råstekt potatis, kaffe, kaka.

Avanmälan görs till Anett Larsson anett@broddarpsholm.se senast tisdagen den29 november. OBS! Kostnaden på 200 kronor betalas in på bankgiro 422-8730 senast den 29 november. Ej avanmäld debiteras måltidsavgiften på 200 kronor. Vänligen betala in eller avanmäl i tid!

 

Medlemmarna i Trelleborg - Vellinge Zonta Club hälsas välkomna till månadsmöte måndagen den 7 november kl. 18.30. Vi besöker Jallatrappan i Rosengård, von Rosens väg 1, Malmö. 

Kvällens program: Representanter för Jallatrappan berättar om sin verksamhet.

Meny: Libanesisk pastasallad med kycklingbitar, kaffe och små kakor.

Avanmälan görs till Anett Larsson anett@broddarpsholm.se senast tisdagen den1 november. OBS! Kostnaden på 200 kronor betalas in på bankgiro 422-8730. Ej avanmäld debiteras måltidsavgiften på 200 kronor. Vänligen betala in eller avanmäl i tid! 

Medlemmarna i Trelleborg - Vellinge Zonta Club hälsas välkomna till månadsmöte måndagen den 3 oktober kl. 18.30 på restaurang Dannegården i Trelleborg.

Kvällens program: Besök av representanter för Kvinnojouren i Trelleborg.

Meny: Vi får veta menyn någon dag före mötet, så maten blir en överraskning.

Avanmälan görs till Anett Larsson anett@broddarpsholm.se senast tisdagen den 27 september. OBS! Kostnaden på 200 kronor betalas in på bankgiro 422-8730.

Ej avanmäld debiteras måltidsavgiften på 200 kronor. Vänligen betala in eller avanmäl i tid! 

 

Medlemmarna i Trelleborg - Vellinge Zonta Club hälsas välkomna till månadsmöte måndagen den 5 september kl. 18.30 på restaurang Havsnära. 

Kvällens program: Årsmöte Info om Convention i Nice

Meny : Citrongravad lax med dillstuvad potatis, lättöl/vatten, kaffe och kaka. 

Avanmälan görs till Anett Larsson anett@broddarpsholm.se senast tisdagen den 30 augusti. OBS! Kostnaden på 200 kronor betalas in på bankgiro 422-8730

Ej avanmäld debiteras måltidsavgiften på 200 kronor. 

Vänligen betala in eller avanmäl i tid! 

Nu startar vi ett nytt spännande Zontaår med Cathrina Nordin som vår nya president! 

Vid septembermötet kommer följande punkter att diskuteras. Det är viktigt att ni har funderat på dessa frågor när vi ses! 

Alltsedan vårt 25-års jubileum, då vi för första gången hade gåsmiddag, har vi fortsatt att äta gås i november och naturligtvis då även vid vårt 40-årsjubileum, som alltid på Hotell Gässlingen. Kostnaden per person har stigit med åren, vilket medfört att färre av våra zontor har deltagit och därför är frågan om vi ska fortsätta med detta även i höst. Kostnaden i år kommer att höjas. Jag väntar besked efter kökspersonalens semestrar. Vi röstar. 

Vi kommer att fortsätta med kampanjen Zonta says NO och vill därför att några av oss i klubben hjälper till att organisera detta, en mindre grupp . Anmäl gärna till Cathrina om du vill hjälpa till. 

Den 8 mars (vardag) 2017 infaller Internationella Kvinnodagen och vi planerar att göra något liknande det vi gjorde 2015. Cathrina Nordin kommer att vara sammankallande till den gruppen och Karin Wahlström Persson kommer att hålla i trådarna. Dagen är bestämd till söndagen den 5 mars. Fundera över vilka föreläsare ni vill rekommendera och om du vill delta i planeringsgruppen. 

Som alla vet hade vi ingen kassör inför valmötet i våras. Ina Liljeberg tog till vår stora glädje kassörskapet 2016-2017 och valdes formellt till kassör vid majmötet. Pia Sterner föreslås vid septembermötet att ingå i styrelsen 2016-2017 och därefter ta över kassörskapet 2017-2018. 

Cathrina Nordin Marianne Nordström 

 

VÅREN 2016

Medlemmarna i Trelleborg - Vellinge Zonta Club hälsas välkomna till månadsmöte tisdagen den 31 maj OBS! kl. 18.30 till Falsterbo församlingshem.

Kvällens program: Kyrkoherden i Skanör-Falsterbo församling Richard Aspegren, oerhört uppskattad i kyrkans arbete och en engagerande föredragshållare ”Lär känna din kyrkoherde”

Meny: Danska Smörrebröd, kaka och kaffe.

Avanmälan görs till Lena M Stenudd tel: 0768-330794 eller per mail: lena.m.stenudd@gmail.com senast onsdagen den 25 maj. 200 kronor betalas in på bankgiro 422-8730 och ska vara inbetald senast den 25 maj. Ej avanmäld debiteras måltidsavgiften på 200 kronor. Ni ombeds vänligen att respektera utsatt datum för såväl avanmälan som inbetalning av avgift för mötet.

Den som vill tar med sig en 20-kronorssedel och är då med i vårt vinlotteri. 

 

 

 

Medlemmarna i Trelleborg - Vellinge Zonta Club hälsas välkomna till månadsmöte måndagen den 2 maj kl. 18.30 till Hallongården, Bodarp

***Ett gyllene tillfälle att ta med gäster! Gården har en mycket intressant historia och numera en omfattande produktion - inte bara av hallon!

Meny: Jordärtskockssoppa, hallonpaj, kaffe

Avanmälan görs till Lena M Stenudd tel: 0768-330794 eller per mail: lena.m.stenudd@gmail.com senast onsdagen den 27 april. 200 kronor betalas in på bankgiro 422-8730 och ska vara inbetald senast den 27 april. Ej avanmäld debiteras måltidsavgiften på 200 kronor. Ni ombeds vänligen att respektera utsatt datum för såväl avanmälan som inbetalning av avgift för mötet.

 

 

Medlemmarna i Trelleborg - Vellinge Zonta Club hälsas välkomna till månadsmöte måndagen den 4 april till Vellingeblomman kl. 18.30.                                                     Meny: Fiskfilé, romsås och smörslungad potatis

Kvällens program: Erik Oades ger oss tips inför vårens arbete i trädgården.

Valmöte. Handlingarna bifogas. Valberedningens förslag för år 2016    Dagordning valmöte 2015 04 04

Avanmälan görs till Lena M Stenudd tel: 0768-330794 eller per mail: lena.m.stenudd@gmail.com  senast onsdagen den30 mars.

200 kronor betalas in på bankgiro 422-8730 och ska vara inbetald senast den 30 mars . Ej avanmäld debiteras måltidsavgiften på 200 kronor.                                                                                           

Glöm inte att betala in årsavgiften på 1200 kr före den 31 mars. Samma bankgiro som ovan.

 

 

Medlemmarna i Trelleborg - Vellinge Zonta Club hälsas välkomna till månadsmöte måndagen den 7 mars till Restaurang Havsnära kl. 18.30.

Meny: Lammporchetta med polentabakelse och smarrig sås. Kaffe och kaka.

Kvällens program: Egoföredrag av Berit Mårtensson. Foundation Ambassador, Distrikt 21

Ingegerd Wennerbeck informerar om våra internationella projekt.

Avanmälan görs till Lena M Stenudd tel: 0768-330794 eller per mail: lena.m.stenudd@gmail.com senast onsdagen den 2 mars.

200 kronor betalas in på bankgiro 422-8730 och ska vara inbetald senast den 2 mars.  Ej avanmäld debiteras måltidsavgiften på 200 kronor.

 

 

Medlemmarna i Trelleborg - Vellinge Zonta Club hälsas välkomna till månadsmöte måndagen den 1 februari till Restaurang Havsnära kl. 18.30.

Meny: Knaperstekt ankbröst med apelsinsås och röstipotatis. Kaffe och kaka.

Kvällens program:
Agneta Ulfsäter Troell visar en film och berättar bl.a. om en färgstark kvinna, Ebba von Eckerman.

Avanmälan görs till Lena M Stenudd tel: 0768-330794 eller per mail: lena.m.stenudd@gmail.com senast onsdagen den 27 januari.

Kostnaden på 200 kronor betalas in på bankgiro 422-8730 och ska vara inbetald senast den 27 januari. Eftersom många medlemmar glömt betala in i tid, ber vi er vänligen att respektera utsatt tid.

Ej avanmäld debiteras måltidsavgiften på 200 kronor.