Modevisning på Internationella kvinnodagen

Den 8 mars 2012 arrangerade Zonta-klubben Nyköping-Oxelösund II en modevisning på Sunlight med bidrag från lokala klädbutiker. Lokalen blev fullsatt och vinsten på nära 50 000 kronor går direkt till det internationella fistelprojektet i Liberia.

Butikerna hade bidragit med allt från vårmode i pastell och sommarsvala blusar till färgsprakande baddräkter och de senaste skomodellerna.

Kvällen började med en kort föreläsning av gynekologen Åsa Hillert som berättade för publiken om fistelproblemen i Liberia och om hur de drabbade kvinnorna överges av sina familjer. Men också om den hjälp som finns att få i form av specialiserad sjukvård. För 2500 kronor kan en kvinna opereras för sina problem och bli helt återställd.

Behållningen för de sålda middagsbiljetterna ochkvällens lottförsäljning gav tillsammans 46 000 kronor. Klubbstyrelsen beslutade att runda av summan uppåt och skänkte 50 000 kronor till det internationella projektet, vilket motsvarar omkring 20 operationer för kvinnor med fistelproblem.

Bookmark and Share