Trosa Zontaklubbs aktiviteter

Traditionell julmarknad i Trosa 1 advent 2017

Första advent var det åter dags för julmarknad i Trosa och Trosa Zontaklubb fanns på plats och sålde lotter. Marknaden var välbesökt och tack vare fina priser skänkta av medlemmarna fick klubben in ett stort bidrag till verksamheten.

Trosa marknad 2017

Sedan många år tillbaka deltar Trosa Zontaklubb på Trosa marknad och arrangerar ett lotteri för att zamla zlantar. Sedan några år tillbaka under temat: "Midsommarbordets fröjder". I år liksom tidigare var lotteriet en stor succé och lotteriet gav ett välkommet tillskott till kassan Trosa Zontaklubbs olika projekt. Trosa marknad är också ett bra tillfälle att informera om Zonta och om vår verksamhet lokalt och internationellt. 

 

Invigning av Tjejjouren Linas nya lokaler

Trosa Zontaklubb har på olika sätt samarbetat med Tjejjouren Lina. Nu har tjejjouren tagit nästa steg och ordnat en egen lokal i Trosa. Trosa Zontaklubb fanns givetvis med på invigningen. 

Loppis Trosaportens dag 2017 i strålande sol

Årligen anordnas en gatuloppis vid Trosaporten. Zontor i Trosa bidrog med attraktiva varor och dagens försäljning gav ett välkommet tillskott till kassan och klubbens lokala projekt. 

 

Julmarknaden 2016 

Första advent fanns Trosa Zontaklubb traditionsenligt med på julmarknaden på Trosa torg. I ett blåsigt och snöigt Trosa såldes lotter med vinster under temat Julbordets fröjder. Alla medlemmar hade skänkt fina priser och lottförsäljningen tog fart redan tidigt på förmiddagen. Samtidigt passade klubben på att informera om Zontas kampanj "Zonta says NO" som pågår just nu samt marknadsförde det årliga stipendiet inför kommande ansökningsperiod. 

 

Föreläsning med Emma Igelström och Tjejjouren Lina

Den 21 september 2016 arrangerade Trosa Zontaklubb tillsammans med Tjejjouren Lina en föreläsning med Emma Igelström. Det var en framgångsrik kväll som gav mersmak till framtida samarbeten. Se mer information här. 

Trosa marknad 2016

Att Trosa Zontaklubb deltar på Trosa marknad har blivit en uppskattad återkommande tradition. Under dagen sålde klubben lotter med midsommarbordets läckerheter som vinster. 

 

Tack vare det fina vädret kom många besökare och klubbens medlemmar hade bidragit med fina priser. Intäkterna från försäljningen går i sin helhet till Trosa Zontaklubbs verksamhet. 

Klubbmöte den 16 maj

På klubbmötet 16 maj höll Ebba Johannesson och Kristina Ekstrand, Zontor från Katrineholm, ett mycket uppskattat föredrag om Fogelstakvinnorna - ett grupporträtt av Tidevarvets kvinnor.

Vid mötet avtackades Kristina Gilbert som valt att sluta i Zonta. Kristina har varit en aktiv medlem i Trosa Zontaklubb under många år.

Internationella kvinnodagen/Zonta Rose Day 2016

På internationella kvinnodagen/Zonta Rose Day 8 mars 2016 mötte Trosa Zontaklubb intresserade kvinnor på Emmis kafé i Trosa och Krilles i Vagnhärad och berättade om Zonta och vår verksamhet. Det var en första enkel träff för oss Zontor att uppmärksamma Internationella Kvinnodagen och tillika The Zonta Rose Day. 

Julmarknad på Trosa Torg första advent 2015

Traditionsenligt sålde Trosa Zontaklubb lotter med fina vinster, skänkta av medlemmarna, på julmarknaden i Trosa på första advent. Trots ett stundtals dåligt väder blev resultatet fantastiskt bra vilket kommer att bidra till klubbens olika projekt.

 

 

Trosa Zontaklubb deltog på Trosaportens Loppisdag den 17 maj 2015.

Klubbens medlemmar hade generöst skänkt många föremål bla. Cykel, kläder, skor, väskor, sportsaker, porslin, böcker, m.m dvs det mesta som brukar finnas på en riktigt bra loppis.

Trots regnskurar och blåsig vind såldes många föremål och blev det en lyckosam dag med ett bra bidrag till Zonta´s serviceprojekt.

 

Zonta says NO to violence against women.

Trosa Zontaklubb deltager i den internationella kampanjen Zonta says NO to violence against women. Utställningar på 3 av kommunens bibliotek med information om kampanjen. I utställningen finns också information om Kvinnojouren coh Tjejjouren. 

Julmarknaden 2013 blev en stor succé. Trosa Zontaklubb sålde traditionsenligt lotter och vinsterna var anpassade till julbordet. Barn som vann i lotteriet kunde välja bland julklapparna på vinstbordet.

Under november - december deltog Trosa Zontaklubb i kampanjen Zonta Says No. Under aktivieten ordnades en utställning på Trosa Stadsbibliotek och i slutet av november såldes armband mm vid ICA Trossen i Trosa. Insamlade medel från kampanjen går till Zonta International Foundation och dess ZISVAW-fond som arbetar för att skapa säkrare städer i Honduras, hjälpa kvinnor i Samoa att bekämpa våld i nära relationer samt att lansera ett program för utbildning i moderna medier för att förändra attityder när det gäller behandling av kvinnor.

I syfte att samla in pengar till Trosa Zontaklubbs lokala projekt men också till andra projekt via Zonta International deltar klubben vid olika sammanhang. Tre stora evenemang i Trosa under året är Trosa marknad i juni, Skördemarknaden i augusti/september och Julmarknaden första advent.

Under flera år arrangerade Trosa Zontaklubb en mycket uppskattad Vintageförsäljning på Trosa marknad. Skor, kläder och accessoarer av skiftande årgång och stil såldes med stor framgång. Foto från 2010

Vid skördemarknaden har årligen ett lotteri genomförts vilket också har varit uppskattat.

Vid 2011 års julmarknad ändrades inriktningen något på det traditionsenliga lotteriet. Priserna bestod av vackert inslagna julklappar till barn men även vuxna med barnasinnet kvar samt ingredienser till det stundande julbordet i form av sillburkar, kakor, vörtbröd, marmelader och annat gott.

Bookmark and Share